Dan Goanta, 51 de ani, unul dintre cei mai mai apreciati jurnalisti romani, a murit joi noapte, la Spitalul de Urgenta, in urma unui accident cerebral. El a lucrat multi ani pentru redactia in limba romana a BBC World Service, a fost senior editor la publicatia EuroLider si comentator pentru saptaminalul Dilema Veche.

Dan Goanta a terminat o facultate de inginerie, dar in 1990 incepe o cariera in journalism, mai intai ca producator si prezentator la Televiziunea Romana.

In 1992 pleaca la Londra unde, timp de 7 ani, lucreaza ca producator, editor si prezentator pentru redactia in limba romana a BBC World Service.

Dupa ce revine in Romania colaboreaza cu trustul de presa Media On, unde este editor general al publicatiilor de aici (Banii Nostri, Invest Romania si Insight Tarom. Pentru o vreme a fost redactor sef al sectiei de stiri a postului de radio Europa FM, trecind apoi prin pozitii similare la Tele 7abc si Radio Activ FM.

In 2005, pentru o scurta vreme, a realizat impreuna cu Dana Deac emisiunea Cafea cu Sare, de pe postul de televiziune Antena 3.

Din decembrie 2005 se reintoarce in trustul Media On unde lanseaza proiectul de editare a publicatiei EuroLider.

In tot acest timp a sustinut o rubrica saptamina in Dilema Veche unde a publicat comentarii politice si sociale.