Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a emis marti titluri de despagubire catre mostenitorii industriasilor Nicolae Malaxa si Max Auschnit in valoare totala de 1,1 miliarde de lei, potrivit unui comunicat al institutiei.

Cele mai mari despagubiri au fost acordate mostenitorilor familiei Malaxa, care au primit despagubiri in valoare de 622,5 milioane lei pentru intreprinderea Faur, 384,6 milioane lei pentru uzina Republica si 73,3 milioane lei pentru actiunile detinute la Uzina de Fier si Domeniile Resita.

In cazul mostenitorilor lui Max Auschnit, AVAS a acordat titluri de despagubire in valoare de 37,3 milioane lei pentru actiunile pe care industriasul le detinea la Uzinele sa Fier si Domeniile Resita.

Celelalte revendicari formulate de mostenitorii Malaxa la Uzinele Unio Satu-Mare, Uzinele Tohanul Vechi, Carom S.A., Astra Vagoane Arad, Cugir, Intreprinderea Optica Romana si Societatea de Investitii Imobiliare SAR sunt in curs de analiza si solutionare.

In cazul Uzinelor Metalurgice Unite “Titan, Nadrag, Calan” S.A.R., revendicate de mostenitorii lui Max Auschnit, dosarul a fost solutionat de Comisia de Analiza a notificarilor din cadrul AVAS si transmis pentru calculul masurilor reparatorii catre Comisia de Evaluare, dupa care se va emite decizia motivata.

Dosarul pentru Societatea Astra Vagoane va fi solutionat de catre AVAS dupa completarea cu actele necesare. Pentru Societatea Magazinele Unite de Fierarie si Ferrum S.A. - notificarile au fost declinate catre Ministerul Finantelor Publice.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a emis, in primele noua luni ale acestui an, decizii motivate de acordarea unor masuri reparatorii in valoare de 4,18 miliarde lei, fata de numai 2.257 lei anul trecut.