Dan Bittman, solistul formatiei Holograf, figureaza pe lista datornicilor la Bancorex cu suma de 2.650.662 de dolari. Lista debitorilor a fost intocmita de AVAS.

Societatea cunoscutului rocker se numeste Datimo Trading SRL, iar in acest moment se afla in lichidare judiciara dupa ce a intrat in incapacitate de plata.

Desi Datimo datoreaza statului peste 2,6 milioane de dolari, Dan Bittman, actionar majoritar si administrator al firmei, sustine ca nu are nicio legatura cu acel credit, dand de inteles ca este posibil ca societatea sa fi fost folosita de altcineva ca paravan.

"Este o mare confuzie. N-am luat niciodata vreun ban sau vreun credit de la Bancorex. Atunci s-a dat un bilet la ordin pe numele unui domn, Remus Posea, numai ca acesta nu avea niciun drept de semnatura. Posea era director in firma Datimo, dar nu avea drept de semnatura in banca sau alta calitate de acest fel, prin care putea sa ia creditul", a povestit Dan Bittman pentru EVZ.

Totusi, este inexplicabil cum a reusit Posea sa acceseze milioanele de dolari, asa cum sustine Bittman, in conditiile in care

acesta nu avea nicio calitate oficiala in Datimo

. Remus Posea este fostul sot al vedetei TV Iuliana Marciuc. Bittman sustine ca nu mai stie nimic despre el: "Parca se mutase la Valenii de Munte sau asa ceva. Nu l-am vazut de ani de zile".

Paravanul altora?

Vocalul de la Holograf e de parere ca perioada in care s-a devalizat Bancorexul a fost prielnica pentru marile tunuri financiar bancare.

"In acea vreme se petreceau foarte multe hotii si nu-i exclus ca banii respectivi sa fi ajuns la altcineva.

Ce-i drept, firma Datimo era atractiva pentru unii pentru ca era infiintata in baza unei legi, emisa in timpul guvernarii Vacaroiu, care conferea facilitati fiscale, adica scutea firmele infiintate atunci de plata taxelor la stat pe o perioada de nu mai stiu exact... unul sau doi ani, parca.

Tot atunci, mai era o firma care se lauda ca facea comert cu grau si ca era mandatata in acest sens de premierul vremii Nicolae Vacaroiu. Se numea Ulco SA. S-a dovedit, ulterior, ca a fost o hotie." Intr-adevar, Ulco SA a spoliat Bancorex cu aproape 58 de milioane de dolari.

Integral in EVZ

de Emilia Sercan; Mihai Munteanu