Aproximativ 400 de persoane au fost ucise si 96 sunt date disparute in urma unui urias val de noroi, provocat de trecerea ciclonului Durian. Anuntul a fost facut, vineri, de un purtator de cuvant al Crucii Rosii filipineze, transmite AFP.

Vantul puternic a adus ploi, care in regiunea vulcanului Mayon s-au amestecat cu cenusa, provocand un val de noroi, care s-a revarsat peste cateva sate.

Toate victimele sunt inregistrate in provincia estica Albay. Este posibil ca numarul victimelor sa fie mult mai mare, pe masura ce echipele de salvare ajung in locuri pana acum izolate din cauza conditiilor meteorologice.

De altfel, bilantul a inregistrat mai multe revizuiri spectaculoase, ajungand in cateva ore de la 20 la aproape 400 de morti.

Torentul de noroi s-a scurs in noaptea de joi spre vineri de pe versantii vulcanului Mayon si a inghitit unele case pana la acoperis.

Eforturile echipelor de salvare sunt incetinite de intreruperea electricitatii, liniilor telefonice si apei curente in cea mai mare parte a peninsulei Bicol, unde se afla vulcanul.