Petprod SRL, firma de apartament care livreaza la pret de Hidroelectrica 100 MW/h, aproape jumatate din energia electrica necesara gigantului siderurgic Mittal Steel, este o intermediara a SC Enol Grup SA, societate comerciala administrata de ex-directorul Electrica, Silviu Boghiu.

Interesant este faptul ca Petprod SRL a incheiat contractul de furnizare cu Mittal Steel Galati, asa cum aratam in ziarul Gandul de joi, la data de 22 noiembrie 2004 (contract nr.102/22.11.2004). La acea data, firma Petprod a lui Herscu (Jack) Cutisteanu nu avea posibilitatea sa livreze energie electrica din simplul motiv ca nu detinea aceasta marfa. Dupa cum reiese din contractul nr.

52/24.11.2004, "partile contractante - SC Enol Grup SA, reprezentata legal prin Silviu Lucian Boghiu-director general, si SC Petprod SRL, reprezentata legal prin Herscu Cutisteanu-administrator", au convenit sa tranzactioneze energie electrica abia doua zile mai tarziu. Contractul prevede clar faptul ca firma lui Boghiu este "vanzator", iar cea a lui Cutisteanu "cumparator".

Gandul