Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu sustine ca, in actualul context politic, dupa iesirea de la guvernare a conservatorilor, Guvernul nu este unul minoritar.

"Nu inseamna ca este guvern minoritar pentru ca acest lucru se vede la votul parlamentarilor", a declarat liderul PNL.

El se bazeaza pe faptul ca PC anuntase, duminica, la Consiliul National, ca, desi pleaca de la guvernare, va sustinere in continuare, din Parlament, toate proiectele care vor contribui la stabilitate politica, dezvoltare economica si integrare europeana a Romaniei.

In acest context, liderul PNL a adaugat ca nu i se par utile discutiile despre anticipate, atat timp cat in Parlament exista o majoritate care sa voteze legile.

"Nu mi se pare ca exista un interes la nivelul partidelor parlamentare pentru anticipate. Nu am sesizat acest lucru. Trebuie sa se tina cont ca nu este suficienta numai decizia si pozitia Aliantei in acesta privinta. Trebuie un numar de voturi mult mai consistent pentru a se declansa anticipate", a declarat premierul.

De aceeasi parere este si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care, dupa o intalnire cu Tariceanu si cu mai multi liberali a dat asigurari, luni, ca exista o majoritate parlamentara.

Tariceanu sustine ca opinia sa este impartasita si de presedintele Traian Basescu. Cei doi s-au intalnit, duminica seara la Palatul Victoria.