Consiliul Concurentei a autorizat luni preluarea companiei Suez de catre grupul francez Gaz de France, care detine distribuitorul roman de gaze naturale Distrigaz Sud, se arata intr-un comunicat al autoritatii remis HotNews.

In urma analizei operatiunii de concentrare, autoritatea de reglementare in domeniul concurentei a decis ca tranzactia nu va avea ca efect restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe teritoriul Romaniei, Grupul Gaz de France nefiind prezent in ultimii trei ani pe pietele pe care a activat Suez in Romania.

Potrivit reprezentantilor Consiliului, prin operatiunea de concentrare economica notificata nu se creeaza sau consolideaza o pozitie dominanta pe pietele in cauza.

Grupul Gaz de France furnizeaza servicii in domeniul gazelor naturale si servicii energetice conexe, activand in principal in domeniul explorarii, productiei, depozitarii subterane, transportului, distributiei si furnizarii gazelor naturale.

Suez este un grup industrial international, al carui obiect principal de activitate consta in elaborarea si promovarea de solutii sustenabile in domeniul managementului serviciilor de utilitate publica.

In ultimii trei ani, Suez a fost prezent in Romania pe piata echipamentelor si utilajelor utilizate in procesele de asamblare si pe piata serviciilor de inginerie si consultanta in domeniul energiei si infrastructurii.