Dezbaterile pe tema Legii bugetului au fost amanate luni din cauza lipsei de cvorum si a indeciziei reprezentantilor PC. In decurs de o ora, din cei 280 de parlamentari prezenti la inceputul dezbaterilor au ramas in sala doar 157. Amanarea a fost salutata de deputatii si senatorii PC, care nu stiu inca daca trebuie sa voteze "pentru" sau "impotriva" bugetului.

Parlamentarii au reusit sa dezbata doar doua amendamente din anexa trei, care vizeaza Ministerul Administratiilor si Internelor. Lipsa de interes pe care au afisat-o senatorii si deputatii a fost demonstrata inca o data prin amanarea sedintei din lipsa de cvorum.

La inceputul sedintei, parlamentarul PSD Anghel Stanciu a solicitat prezenta ministrului Vasile Blaga la dezbaterile care vizeaza ministerul de interne. Cele doua amendamente dezbatute de parlamentari au vizat alocarea de fonduri suplimentare pentru autoritatile locale.

Amendamentele au fost respinse cu greu de catre reprezentantii Coalitiei, deoarece PC s-a abtinut de la vot.

Pana in prezent, parlamentarii au votat cele 27 articole ale legii si au dezbatut peste 150 amendamente, din cele peste 700 formulate.

Presedintele PC, Dan Voiculescu a anuntat duminica, la sedinta Consilului National, ca formatiunea pe care o conduce va vota bugetul de stat pe anul 2007, cu conditia ca initiativele legislative ale conservatorilor privind reducerea TVA la alimentele de baza de la 19% la 9%, si cea privind neimpozitarea profitului reinvestit sa fie sustinute de PNL si PD.

Premierul Tariceanu a declarat luni, dupa Comitetul Executiv al PNL, ca starea economiei nu permite adoptarea masurilor propuse de conservatori.

Dezbaterile pe buget vor fi reluate marti dimineata si sunt programate sa dureze intreaga zi.