Senatorul PSD, Vasile Dancu, a afirmat in emisiunea “Romania la Raport” ca “in acest moment probabil ca mai poate sa functioneze un guvern minoritar, singura problema fiind comportamentul Partidului Democrat. In momentul in care PD incepe sa aiba un comportament de opozitie, atunci am avea o problema.”

Senatorul social-democrat a sustinut ca “nu ne confruntam cu o criza de amploare” prin trecerea PC in opozitie si ca cel putin pana in februarie nu se va intampla nimic cu conditia trecerii bugetului. “Daca nu reusesc sa treaca bugetul cei de la guvern, sigur ca se va amplifica o criza”, a spus el.

Totodata, Vasile Dancu a mai adaugat ca luni, in sedinta reunita a Camerei Deputatilor si Parlamentului pentru discutarea bugetului, Partidul Conservator a continuat sa voteze alaturi de Coalitia aflata la guvernare. “Banuim o anumita atitudine, aceasta este destul de clara. Se voteaza pe amendamente, dar vad ca niciun vot nu se pierde din vechea Coalitie de guvernare.

Deci se pare ca lucrurile sunt aranjate in acest sens”, a sustinut senatorul PSD.

Cristian Radulescu - PD, singurul element de stabilitate al guvernarii

Prezent in emisiunea “Romania la raport”, liderul grupului parlamentar al PD, Cristian Radulescu, a declarat ca “se observa ca PD a devenit elementul de stabilitate al guvernarii, deci nu o sa fim noi cei care sa iesim de la guvernare. Si nu o sa incetam sa fim elementul de stabilitate al acestei guvernari!”

Deputatul democrat a precizat ca, in acest moment, exista doua solutii: un guvern minoritar sau alegeri anticipate. “Nu sunt decat doua solutii: ori guvern minoritar, deci cautarea sustinerii “la bucata” pe fiecare actiune politica si act normativ, ori alegeri anticipate”, a spus el.

Cristian Radulescu a afirmat ca liberalii nu au venit la CNC cu un mandat, asa cum s-a vehiculat in presa si ca la acesta intalnire nu s-a discutat despre alegerile anticipate.