O serie de companii de asigurari din Romania studiaza posibilitatea de a patrunde pe piata de profil din Republica Moldova.

"Am purtat discutii cu mai multe societati, inclusiv din top 10, referitoare la cadrul legislativ si la oportunitatile pe care le ofera Republica Moldova investitorilor", a declarat pentru Buletinele Informative de Asigurari XPRIMM, Alexandru MUNTEANU, Director al Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Asigurarilor si Fondurilor Nestatale de Pensii din Republica Moldova (ISSA).

Printre potentialii investitori se numara si grupuri internationale, precum GENERALI si UNIQA.

In acelasi timp, piata din tara vecina este atractiva pentru brokerii de asigurare din Romania. Astfel, ASIGEST a preluat, in cursul acestui an, actiunile unui intermediar din aceasta tara.

"Piata asigurarilor din Republica Moldova, desi mica la momentul actual, are potential de crestere si, dupa toate semnalele primite, prezinta interes pentru unii asiguratori si brokeri de asigurare din Romania.

Pentru o supraveghere eficienta a acelor entitati care isi extind afacerile in aceasta tara, un Memorandum de colaborare intre CSA si autoritatea similara din Republica Moldova era absolut necesar", preciza, recent, Presedintele CSA, Angela TONCESCU.

In Republica Moldova activeaza 33 de companii de profil, din care doar doua au actionari straini: QBE Asito si GRAWE. In primele 9 luni ale anului, acestea au subscris prime de peste 400 mil. lei (30 mil. USD).

mihaela.circu@mxp.ro