Compania de asigurari Grawe Romania, membra a grupului austriac Grawe, si-a anuntat intentia de a achizitiona la inceputul anului viitor pachetul majoritar de actiuni al unei societati de asigurari generale care activeaza in prezent pe piata din Romania, a declarat Peter Kasyk, directorul general Grawe Romania.

Cu toate ca a recunoscut ca negocierile se poarta cu o singura societate, Kasyk a refuzat sa pronunte numele acesteia, spunand doar ca “intentionam sa finalizam negocierile cat mai repede pentru ca s-a dovedit ca logodnele lungi nu au un final fericit. In foarte scurt timp vom sta la aceeasi masa, moment in care oricine va putea sa vada despre cine este vorba”.

In acelasi sens, acesta a precizat ca, desi pana in prezent societatea Grawe a activat doar pe piata asigurarilor de viata - unde detine o cota de piata de aproape 5%, exista interes si pentru asigurarile de raspundere civila auto, dar numai in conditiile in care vor aparea reglementari clare in piata.

De mentionat ca Grawe Romania nu este la prima achizitie de acest fel. In luna martie a acestui an, compania austriaca a finalizat preluarea societatii Sara Merkur si a portofoliului de clienti care la data mentionata numara aproape 60.000 de clienti.