Parlamentarii au reusit marti sa voteze in sedinta de dimineata anexele care stabilesc bugetul Ministerului Administratiei si Internelor si al Ministerul Muncii. Alesii au adoptat un amendament care se refera la transferul in cadrul Ministerului Muncii a 50 de milioane RON pentru sprijinul tinerelor familii.

Totusi prea multa munca strica si lucrarile s-au opintit la anexa care vizeaza bugetul ministerului Economiei, din cauza absentei ministrului de resort.

Senatorii si deputatii au inceput sedinta de lucru cu o ora si jumatate intraziere, dupa doua apeluri nominale. In prima parte a dezbaterilor, parlamentarii au votat anexele si au trecut in revista amendamentele la Ministerul Administratiei si Internelor si la Ministerul Muncii, in forma propusa de Guvern.

La bugetul ministerlui Muncii a fost admis un singur amendament care vizeaza acordarea unei sume de 50 de milioane lei pentru tinerii casatoriti. Amendamentul a fost initiat de deputatul PD Alexandru Mocanu si sustinut de Guvern.

In expunerea de motive deputatul a explicat ca in anul 2007 urmeaza sa intre in vigoare o lege care acorda tinerilor casatoriti o suma de 200 de euro, fapt care impune includerea in proiectul de buget a fondurilor necesare.

De asemenea ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, a sustinut acest amendament alaturi de ministrul Sebatsian Vladescu. "Este bine ca sumele pentru tinerii casatoriti sa fie cuprinse acum in proiectul de buget pentru ca la intrarea in vigoare a legii privind sprijinirea tinerelor familii oricum trebuia facuta o rectificare bugetara." a explicat Gheorghe Barbu.

Ministrul Finantelor a precizat ca este vorba despre un transfer de sume in cadrul ministerului Muncii si nu de o alocare suplimentara de bani. Amendamentul a fost adoptat de majoritatea sentaorilor si deputatilor, cu doar sapte voturi impotriva.

Dupa o ora jumatate de sedinta , parlamenatrii PSD au cerut pauza de consultari pe motiv ca la dezbaterile anexelor de la Ministerul Economiei si Comertului nu exista nici un reprezentant la instutiei. Sedinta a fost suspendata si pentru pauza de masa pana la orele 15.30

Dupa doua saptamani jumatate senatorii si deputatii au adoptat cele 27 articole ale legii si 20 anexe, si au dezbatut 180 amendamente, din cele 700 formulate in total.