Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) si Volksbank Romania au incheiat un parteneriat prin care produsul de economisire - creditare pentru domeniul locativ va fi vandut si prin agentiile si sucursalele Volksbank Romania, se arata intr-un comunicat al institutiilor financiare.

„Este in interesul clientilor nostri sa oferim produse si servicii aditionale si de aceea suntem siguri ca parteneriatul incheiat astazi intre Volksbank si Raiffeisen Banca pentru Locuinte va fi un real succes”, a afirmat Gerald Schreiner, presedintele Volksbank Romania.

Produsul oferit de Raiffeisen Banca pentru Locuinte este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa, de 6% pe an la lei, pentru activitati in domeniul locativ.

In etapa de economisire, statul ofera o prima de stat de 15% din suma economisita in anul calendaristic precedent, dar nu mai mult de echivalentul in lei a 150 de euro.

Din luna octombrie, banca a inceput sa acorde si primele credite pentru imbunatatirea domeniului locativ, finantari care sunt acordate cu o dobanda de 6% pe an, in lei.

Pana in prezent, Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a distribuit produsele prin reteaua proprie de agenti de vanzare, prin agentiile si sucursalele Raiffeisen Bank si prin intermediul unor brokeri de servicii financiare.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte are aproape 100.000 de clienti, valoare totala a contractelor depasind 500 milioane de euro. Activele bancii erau la sfarsitul lui septembrie de 63,5 milioane euro.

Volksbank Romania are circa 110.000 de clienti, activele bancii depasind cifra de 1,125 miliarde euro la sfarsitul lunii octombrie, institutia fiind astfel pozitionata pe locul 11 in topul bancilor din Romania. Volumul total al creditelor acordate este de aproximativ 680 milioane euro, iar numarul total de unitati, proprii si in parteneriate de franciza, este de 120.