Piraeus Bank Romania a lansat creditele imobiliare si de nevoi personale cu garantii reale, in franci elvetieni, cu dobanda variabila calculata in functie de rata oferita pe piata interbancara din Londra pentru depozitele in dolari (LIBOR), se arata intr-un comunicat al institutiei financiare remis HotNews.

Potrivit reprezentantilor bancii, nivelul actual al dobanzii este de 5,91%.

Valoarea minima a creditului este de 5.000 de euro in echivalent franci elvetieni, iar cea maxima este 250.000 de euro echivalent franci elvetieni in cazul creditelor ipotecare si imobiliare si 200.000 euro echivalent franci elvetieni in cazul creditului de nevoi personale cu garantie reala.

Perioada maxima de rambursare este de 30 de ani atat in cazul creditelor ipotecare si imobiliare acordate pentru cumpararea sau construirea unui imobil cat si pentru creditele de nevoi personale cu garantie reala.

”Evolutia stabila din ultimii ani a francului elvetian ne permite aplicarea unei dobanzi inferioare prin compararea cu credite similare acordate in valute traditionale, rezultand de aici un beneficiu pentru clientii care aleg de la Piraeus Bank aceasta varianta de creditare”, a declarat Catalin Parvu, director general retail banking si operatiuni Piraeus Bank.

Piraeus Bank Romania a fost infiintata in anul 1995 sub numele de Pater Credit Bank. Banca a fost asimilata de Piraeus Bank Group la mijlocul anului 2000. La 30 octombrie 2006, detinea 39 de sucursale pe intreg teritoriul tarii, urmand ca reteaua sa depaseasca 50 de sucursale pana la sfarsitul anului.

Piraeus Bank Group, infiintata in anul 1916 in Grecia, este o organizatie financiara activa in sud-estul Europei (Albania, Bulgaria, Romania, Serbia) dar si din Egipt, Londra sau New-York.

La sfarsitul lunii septembrie 2006, grupul detinea o retea de 490 de sucursale iar capitalul sau ajungea la 1,664 milioane de euro. Profitul net pentru primele noua luni ale anului 2006 a fost de 342 milioane euro. Profitul net estimat al grupului pentru intregul an 2006 este de aprope 400 milioane de euro.