Hewlett-Packard Romania a realizat in anul financiar 2006 o crestere a vanzarilor totale de 23%, fata de anul financiar anterior, activitatea companiei fiind profitabila pe toate segmentele, potrivit unui comunicat de presa remis HotNews.

Veniturile totale ale departamentului de Solutii Tehnologice, care furnizeaza solutii pentru infrastructuri IT, elemente de stocare, servere, software de management si servicii, s-au majorat cu peste 38% in 2006, fata de anul financiar anterior.

De asemenea, potrivit comunicatului, HP si-a mentinut pozitia de lider pe piata serverelor si a solutiilor de stocare, veniturile obtinute in acest segment crescand cu 37% in anul fiscal 2006. Cresteri semnificative s-au inregistrat atat in zona serverelor standard industrial (41%), cat si a serverelor pentru aplicatii critice (61%).

Veniturile obtinute din vanzarea solutiilor software pentru managementul infrastructurii si serviciilor IT si de comunicatii au inregistrat o crestere de 32% fata de anul anterior.

Cresterea veniturilor operationale in cadrul departamentului de Servicii Tehnologice a fost de 36% in anul 2006 fata de anul precedent.

Departamentul de Sisteme Personale a inregistrat in anul financiar 2006 o crestere a veniturilor de 7% fata de anul anterior. Principalul segment de dezvoltare l-a constituit vanzarile portabilelor, inregistrandu-se o crestere de 58% a unitatilor in 2006 fata de 2005.

“Pentru anul 2007, ne propunem o crestere de 18% a vanzarilor de sisteme personale, orientandu-ne atat pe proiectele de infrastructura, cat si pe piata intreprinderilor mici si mijlocii’’, a declarat Razvan Mosoiu, director departament sisteme personale.

Vanzarile din Departamentul de Imprimare si Prelucrare a Imaginii au inregistrat o crestere de 22% in anul financiar 2006 fata de anul anterior.

“Un rol important in obtinerea acestor performante in anul financiar 2006 l-au avut cresterile vanzarilor de imprimante tip format mare - de 90%, de imprimante laser color - de 30%, de multifunctionale laser - 130%, de multifunctionale cu jet de cerneala - 31% si de imprimantele laser de retea - 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, toate acestea reflectand

maturizarea pietei si a cererii de solutii”, a explicat Irinel Ilie, directorul departamentului de imprimare si prelucrare a imaginii.

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor individuali, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii.

In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 31 iulie 2006, veniturile obtinute de HP au totalizat 90 miliarde de dolari.