Parchetul General a cerut prin Ministerul Justitie, Comisiei Speciale de analiza de la Cotroceni privind infractiunile savarsite de membrii guvernului, avizul necesar pentru cercetarea penala a ministrilor Codrut Seres si Zsolt Naghy, a anuntat purtatorul de cuvant al Parchetului, Robert Cazanciuc.

Ei sunt cercetati in prezent de procurorii DIICOT sub aspectul savarsirii de mai multe infractiuni privind siguranta nationala. Numele celor doi demnitari apar in dosarul privatizarilor si in cel al interceptarilor telefonice facute de SRI.

Avizul Comisiei Speciale de la Cotroceni este necesar si in cazul Codrut Seres, deoarce presedintele Traian Basescu nu a semnat inca demisia acestuia.

Atat Codrut Seres cat si Zsolt Nagy sunt acuzati ca ar fi transmis documente secrete si informatii privind anumite privatizari importante, lui Stamen Stancev, reprezentantul unor firme straine.

Curtea de Apel Bucuresti hotarse anterior in acelasi dosar arestarea preventiva pentru 20 de zile a functionarilor ministeriali Mihai Donciu si Dorinel Mucea, acuzati de tradare prin transmiterea de secrete de stat, dar si a consultantilor internationali Stamen Stancev si Vadim Benyatov Don, acuzati de spionaj in dosarul privatizarilor strategice.

Zsolt Nagy a declarat pentru Realitatea TV ca este surprins de aceasta cerere, dar ca Justitia trebuie sa-si urmeze cursul. El a subliniat ca la Ministerul Comunicatiilor nu a avut loc nicio privatizare, nu s-a lucrat cu documente secrete si prin urmare nu intelege acuzele ce i se aduc.