Compania EMI Deutschland GmbH, o companie afiliata a ARBOmedia AG (Germania) a devenit partener (51%) al editorului ziarului Obiectiv, Editia de Vaslui, se arata intr-un comunicat al EMI trimis pe adresa redactiei HotNews.ro

ARBOmedia AG este o companie cu capital privat, listata la Bursa din Frankfurt, si are filiale in sapte tari din Europa, printre care si Romania. Cotidianul Obiectiv, editia de Vaslui colaboreaza de ani de zile cu ARBOmedia.net, care ii gestioneaza vanzarile de publicitate la nivel national.

Aceasta tranzactie face parte dintr-un plan de dezvoltare pe care EMI Deutschland il deruleaza in Romania la nivelul presei locale.

Parteneriatul se doreste un pas inainte in cadrul procesului de consolidare al mass media romanesti, iar investitia germana in ziarul Obiectiv, editia de Vaslui are scopul de a contribui la consolidarea pozitiei acestuia ca lider de piata si la independenta sa editoriala.

Silviu Ispas, reprezentantul EMI Deutschland in Romania, considera ca tranzactia confirma faptul ca presa locala devine tot mai importanta in peisajul jurnalistic prezent:

"Prin aceasta achizitie EMI Deutschland isi reafirma interesul fata de titlurile locale, continuandu-si politica declarata de a mentine independenta editoriala a ziarelor din portofoliu. Dorim ca prin aceasta tranzactie sa contribuim la dezvoltarea afacerii de presa si asezarea ei pe baze corecte si de actualitate.

Ne bucuram sa avem ca partener echipa profesionista a Obiectiv, Editia de Vaslui si avem toata increderea in continuarea acestui proiect de succes."

Pe langa EMI Deutchland, care este actionar majoritar, restul actiunilor Obiectiv, Editia de Vaslui sunt impartite de fondatorii ziarului: Irina Sadici, Clara Bisoc si Viorel Oprea.

Despre EMI Deutchland

Obiectivul EMI Deutschland GmbH este de a detine participatii in companii care editeaza cotidiane locale in peste 20 de judete din Romania. In principal sunt vizate companii care au deja un parteneriat cu ARBOmedia.net in domeniul vanzarii de spatiu publicitar.

Nu sunt insa excluse din strategia pe termen mediu si achizitii de actiuni in cadrul altor editori locali deschisi la o astfel de cooperare precum si lansarea de noi titluri locale.

In prezent EMI Deutchland mai detine pachetul majoritar de actiuni al Ziarului de Iasi.