[c:1:d]Asociatiile de locatari vor plati mai putin pentru lucrarile de reabilitare termica a cladirilor. Astfel, cheltuielile vor fi finantate, in parti egale, prin alocatii de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transportului, Constructiilor si Turismului (MTCT), de la bugetele locale si din fondul de reparatii al asociatiilor de proprietari.

Masura a fost luata miercuri, in cadrul sedintei de Guvern, dupa cum informeaza un comunicat primit la redactie.

Pana acum, finantarea auditului energetic si a proiectarii erau asigurate numai de catre bugetul de stat, prin bugetul MTCT, de catre asociatiile de locatari si de catre autoritatea publica locala.

Noua solutie de finantare va avea ca efect diminuarea efortului financiar al asociatiilor de proprietari, implicit pentru renovarea fatadelor cladirilor de locuit.

Cu toate acestea, sefii asociatiilor de locatari sunt sceptici. „E buna prevederea, insa sa vedem daca o sa se faca ceva. Pana acum nu a fost reabilitata termic nici o cladire in cei 16 ani”, a declarat pentru Hotnews Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania.