Omul de afaceri Ioan Niculae a anuntat miercuri ca intentioneaza sa dea in judecata cotidianele Ziua si Gardianul pentru calomnie, solicitand daune de 200 de miliarde de lei. Niculae a afirmat ca cele doua publicatii ar fi controlate de SOV, pe care il acuza ca desfasoara o „campanie de denigrare” a imaginii sale.

Informatia pe scurt:

  • Niculae il acuza pe Vantu de santaj prin intermediul trustului de presa pe care il conduce
  • Patronul Interagro afirma ca SOV e interesat de patrimoniul imobiliar al Galaxy Tobacco (fosta SNTR).
  • Sorin Ovidiu Vantu spune ca Niculae a avut initiativa incheierii unor afaceri

    Potrivit lui Niculae, cele doua cotidiene au publicat o serie de materiale care dezvaluiau modul in care peresedintele grupului de firme Interagro ar fi intrat ilegal in posesia pachetului majoritar de actiuni al Societatii Nationale Tutunul Romanesc printr-un contract incheiat cu Ministerul Agriculturii in anul 2001.

    Niculae mai era acuzat in paginile Ziua de legaturi cu membri ai lumii interlope din Ucraina, in speta Leonid Minin, om de afaceri cautat de Interpol.

    Business in cadru romantic

    Punctul culminant al dezvaluirilor lui Niculae a fost acuzatia adusa de acesta impotriva lui Sorin Ovidiu Vantu, care l-ar fi santajat pentru a-l forta sa-i vanda un pachet de actiuni la compania Galaxy Tobacco, precum si fuzionarea societatilor Ardaf si Asirom.

    "Pe 23 iunie 2006, Sorin Ovidiu Vantu mi-a transmis prin intermediul directoarei de marketing a postului Realitatea ca trebuie sa avem o intalnire urgenta. Astfel, ne-am intalnit in Tulcea, de unde m-a preluat cu o barca si, dupa ce am mers cu 150 km/h pe canalele Dunarii, ne-am asezat sub un pom si am discutat", spune Niculae.

    Subiectul discutiei l-ar fi constituit vanzarea de catre Niculae a unui pachet de actiuni la Galaxy Tobacco, fosta SNTR, contra sumei de 30 de milioane de dolari, precum si fuzionarea societatilor de asigurari Ardaf si Asirom.

    Conform propriilor declaratii, Niculae ar fi refuzat aceste propuneri intrucat la acea data nu mai detinea nici o actiune in cadrul companiei Galaxy, iar in privinta fuzionarii celor doua companii de asigurari a precizat ca afacerea nu se putea realiza intrucat la acea data Vantu nu ar fi avut nici o actiune in cadrul Ardaf.

    Proprietarul grupului Interagro a mai declarat ca SOV este interesat de preluarea actiunilor Galaxy Tobacco pentru a controla activele imobiliare aflate in proprietatea companiei.

    Contactat de HotNews.ro, Sorin Ovidiu Vantu a precizat ca afirmatiile lui Niculae "sunt demne de Radio Erevan".

    "Nu pot sa raspund tuturor celor care ma acuza. Insa adevarul e ca Niculae a dorit sa ne intalnim si mai mult, dansul mi-a propus sa-mi vanda Asirom. Eu nu aveam nici o treaba cu Ardaf", a precizat SOV.

  • Citeste dezvaluirile cotidianului Ziua (parte I)
  • Citeste dezvaluirile cotidianului Ziua (partea II)