Primaria Capitalei a gasit o solutie de compromis ca Parcul Bordei sa ramana gradina publica. Controversatul om de afaceri Costica Constanda va primi in compesare pentru terenul de pe malul Lacului Floreasca pamantul situat in Satul Francez.

Mai mult, in regim de urgenta s-a redactat proiectul unei hotarari de Consiliul General al Muncipiului Bucuresti, care se pare ca va fi supus aprobarii chiar in sedinta de astazi. In prima faza, pentru investitiile facute de municipalitate in Satul Francez, omul de afaceri Costica Constanda va trebui sa scoata o gramada de bani din buzunar.

In faza a doua, Costica Constanda va fi cel care va lua bani de la Primaria Capitalei, intrucat aceasta intentioneaza sa-si rascumpere vilele din Satul Francez. Prin aceasta decizie se anuleaza dispozitia de punere in posesie pe un parc, semnata de Traian Basescu pe vremea cand era primar general al Capitalei.

Reamintim ca, in baza legii 10/2001, ex- primarul general Traian Basescu a dat in compensare Parcul Bordei urmasilor fostului proprietar care avea terenuri in Satul Francez.

Integral in Gandul