Eugen Ovidiu Chirovici a demisionat, joi, din functia de presedinte al Agentiei pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC), nemultumit ca Guvernul nu ajuta institutiile menite sa asigure absorbtia fondurilor europene. In urma cu patru zile, Chirovici a demisionat din Partidul Conservator pentru a putea ramine la conducerea ANIMMC.

Intr-un comunicat de presa, Chirovici a criticat activitatea Guvernului din ultima perioada, aratand ca sunt neglijate programele prioritare, cum ar fi constituirea stocurilor energetice pentru iarna si infiintarea institutiilor menite sa asigure absorbtia intr-un grad cat mai inalt a fondurilor europene.

Chirovici a reprosat premierului Calin Popescu-Tariceanu ca nu-si doreste in cabinet tehnocrati, iar alegerea membrilor Executivului nu tine seama de criteriile performantei si pregatirii profesionale.

"Nu mai vreau sa am vreo responsabilitate morala si/sau profesionala vizavi de ceea ce va urma", a spus Chirovici.

El a precizat ca a demisionat din PC, unde era simplu membru, pentru a incerca sa finalizeze proiectele pentru IMM-uri asumate la numirea in functia de presedinte al ANIMMC, in 2003. Chirovici este seful celei mai importante organizatii masonice din Romanaia.

In urma negocierilor din coalitie ulterioare iesirii PC de la guvernare, postul de sef al Agentiei IMM-urilor a fost repartizat UDMR.

Duminica, Biroul Politic al PC a decis trecerea in opozitie, astfel ca reprezentantii partidului din Executiv au fost nevoiti sa isi prezinte demisia sau sa renunte la calitate de membru al formatiunii.

Chirovici a demisionat insa din PC, ramanand astfel la conducerea ANIMMC.