MySpace.com, site-ul de interactiune sociala, a pus la punct un sistem care va permite administratorilor sa lupte impotriva persoanelor condamnate pentru infractiuni cu caracter sexual, prin compararea bazei de data a utilizatorilor, peste 130 de milioane, cu o baza de date a guvernului american.

Site-ul aflat in proprietate News corp., a anuntat ca in 30 de zile sistemul va fi operational, si va cauta sa identifice infractorii nu numai pe baza numelor dar si pe informatiile referitoare la varsta, sex, inaltime, greutate etc.

In cazul in care sistemul depisteaza automat un suspect, administratorii vor face o scurta analiza a datelor iar daca informatiile sunt confirmate respectivul cont va fi blocat, si in functie de circumstante autoritatile federale vor fi informate.

Sistemul despre care administratorii MySpace spun ca e o premiera, a fost dezvoltat in urma numeroaselor plangeri ale militantilor pentru drepturile copiilor.

Ernie Allen, presedintele Centrului pentru Copii Disparuti si Expoloatati (CCDE)a precizat ca sistemul este un prim pas in lupta impotriva celor care abuzeaza sexual de copii.

Potrivit informatiilor oferite de CCDE, o organizatie non-profit din Statele Unite, unu din sapte copii cu varste cuprinse intre 10-17 ani este solicitat pentru sex on-line.

Oficialii MyASpace au precizat ca 80% dintre utilizatorii site-ului au varste de peste 18 ani.