Colegiul CNSAS a decis, joi, ca fostul senator PSD, Rodica Stanoiu, a facut politie politica. Decizia a fost luata cu sapte voturi pentru si doua abtineri, pe baza expertizelor grafologice, care au confirmat ca notele informative existente in dosar au fost scrise de fostul ministru al Justitiei. Ea poate contesta la CNSAS decizia Colegiului in termen de 15 zile de la primirea verdictului.

Stanoiu a declarat pentru NewsIn ca se astepta la aceasta decizie, care a fost luata la comanda.

Fostul ministru al Justitiei a adaugat ca o sa actioneze in continuare "potrivit posibilitatilor legale". Stanoiu a atacat CNSAS in momentul in care au ajuns in presa informatii din dosarul sau care ar atesta colaborarea cu Securitatea.

Rodica Stanoiu sustine ca i s-a inventat dosarul de informator, afirmand ca nota semnata 'Sanda', in baza careia a fost acuzata de colaborare cu fosta securitate, nu ii apartine.

Stanoiu a solicitat expertiza grafologica, spunand ca in notele despre care se pretinde ca le-a intocmit exista cel putin doua tipuri de scris.

Ea poate contesta la CNSAS decizia Colegiului in termen de 15 zile de la primirea verdictului. Daca decizia ramane aceeasi, ea o poate contesta la Curtea de Apel, in termen de 30 de zile.