LG Electronics a lansat monitorul 3D din gama Flatron, dotat cu diagonala de 42 de inchi si tehnologie ce permite vizionarea imaginilor 3D fara a necesita utilizarea ochelarilor speciali, se arata intr-un comuniat al producatorului.

Monitorul utilizeaza 25 de perspective pentru o singura imagine si este dotat cu un filtru 3D biconvex ce furnizeaza imagini auto-stereoscopice. Pentru a percepe o imagine 3D cu o adancime de peste 50 de centimetri, M4200D necesita o distanta de vizualizare de trei pana la sapte metri.

Potrivit reprezentantilor companiei, M4200D este ideal pentru proiectia de spoturi 3D in locuri cu trafic intens si zgomotoase, cum ar fi mall-urile sau terminalele din aeroporturi.

LG estimeaza ca introducerea monitorului 3D Flatron pe piata din Europa si din America de Nord va avea loc in luna mai a anului viitor, acesta fiind disponibil atat pentru uz comercial cat si pentru advertiseri.

Ca parte a strategiei de dezvoltare, LG intentioneaza sa introduca pe piata televizoare 3D si instrumente de video-proiectie 3D pentru mediul business, facilitand acestora posibilitatea de a produce propriile filme, jocuri si reclame 3D. In viitor tehnologia 3D se va orienta si catre internet si televiziune, LG intentionand sa lanseze pe piata si televizorul 3D IPTV.

Noul monitor va fi introdus pe piata la un pret de aproximativ 11.000 de euro dar se preconizeaza ca pretul va scadea o data cu cresterea cererii.

LG Electronics are peste 72.000 de angajati in cele 120 de birouri, care includ 80 de filiale deschise in intreaga lume. Alcatuita din patru mari divizii: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display si Digital Media, compania a realizat vanzari globale de peste 34,7 miliarde dolari in 2005.

LG se afla pe piata din Romania incepand din anul 1990, prin intermediul distribuitorilor autorizati, si din anul 2004 ca LG Electronics Romania. Cu o cifra de afaceri de 50 de milioane euro in anul 2005, compania vizeaza ca pana in 2007 sa devina brandul premium numarul 1 pe piata locala a electronicelor si electrocasnicelor.