Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii gazduieste a saptea dezbatere din cadrul “Serilor FJSC”, de data aceasta pe cu tema “Procesul lui Nicolae Ceausescu vs. Procesul lui Saddam Hussein - Istoria se repeta?”.

Evenimentul va avea loc luni, 11 decembrie, ora 17.00, in amfiteatrul R3, din sediul Facultatii de Chimie, Universitatea Bucuresti. In cadrul evenimentului vor fi dezbatute de catre studentii si invitatii participanti, imagini din procesele lui Nicolae Ceausescu si Saddam Hussein.

Organizatorii doresc sa abordeze subiectului din perspectiva drepturilor omului, relatiilor internationale, dreptului international public, dar si dintr-o perspectiva jurnalistica: cum intelege presa din Romania si media internationale sa redea aceste procese controversate.

Invitati la acest eveniment sunt Renate Weber - Fundatia pentru o Societate Deschisa, Cristian Ghinea si Magdalena Boiangiu - Dilema Veche, Cornel Mihalache - regizor documentare TVR, specialisti in drepturile omului si in drept international public precum si oficiali din partea Agentiei pentru Strategii Guvernamentale.

Cu aceasta ocazia se va marca si implinirea unui an de la prima editie a „Serilor FJSC”. Alaturi de participanti si invitati se va afla si decanul Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Mihai Coman. Eveniment se va desfasura sub indrumarea asist. univ. Antonio Momoc.