Fostul consilier prezidential si membra PD, Elena Udrea, a fost desemnata consultant pentru Europa de Est si Balcani a Internationalei Centrist -Democrate (fosta Internationala Crestin-Democrata). Udrea a primit aceasta responsabilitate la reuniunea Internationalei de la Palma de Mallorca, unde a participat in calitate de reprezentant a PD, alaturi de ministrul Anca Boagiu.

Conform unui comunicat de presa, fostul consilier de la Cotroceni va avea in sarcina "dezvoltarea proiectelor pentru consolidarea si dezvoltarea relatiilor politice intre partidele de centru-dreapta din Europa de Est si Balcani".

Primul obiectiv pe care il va avea de indeplinit in aceasta functie consta in organizarea unei intalniri a reprezentantilor partidelor de centru-dreapta din Europa de Est, Balcani si zona Marii Negre, care ar urma sa se desfasoare la Bucuresti, in primavara anului viitor.

De altfel, Udrea e pe cale sa mai primeasca o noua functie, de data aceasta in PD care o va nominaluiza pentru psotul de secretar executiv al partidului.

Internationala Centrist-Democrata este una din cele trei mari internationale politice din lume, reunind partidele politice de orientare conservatoare, crestin-democrata si social-crestina de pe toate continentele.