Ioanei Maria Vlas nu-i mai este frica de Vantu si vrea in libertate, conform Cotidianul.

Comportamentul pe parcursul procesului, precum si varsta au fost motivele invocate pentru eliberarea Ioanei Vlas, scrie EVZ.

Gandul publica o poza a "mamei FNI " in scaunul de presedinte si se intreaba daca, odata eliberata, isi va schimba din nou infatisarea.

Vlas risca sa-si piarda apartamentul din Capitala, spune Adevarul.

Cronica Romana se intreaba - nejustificand - daca Vlas e protejata de SRI.

Ioana Maria Vlas, cu un picior in libertate

Cristian Stanescu, George Lacatus

Desi Ioana Maria Vlas a cerut mereu instantei raminerea sa in arest, pe motiv ca se teme pentru viata sa, de aceasta data a solicitat, si ea, revocarea masurii arestarii preventive. Cu o voce scazuta si, aparent, sub imperiul unei profunde emotii, Vlas a cerut eliberarea sa, pentru a-si putea organiza apararea.

In ceea ce priveste motivele pentru care, pina ieri, dorea sa ramina in arest, ea a aratat ca ele erau „de un anumit mod, de un anumit timp si de o anumita factura si ca ele persista“, dar ca doreste sa fie libera „pentru a ma lupta mai bine pentru adevar“.

Fara frica de Vintu

Conform declaratiilor sale, ceea ce o determina pe Vlas sa solicite, la fiecare termen din ultimii trei ani, raminerea sa in arest era frica de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

Integral in Cotidianul.

Adie vant de libertate pentru Ioana Vlas

Mihai Mincan

Comportamentul si varsta, motive importante

Un cuvant greu de spus in decizia magistratilor l-a reprezentat convingerea acestora ca "mentinerea Ioanei Vlas in arest preventiv s-ar putea transforma anticipat intr-o pedeapsa". De asemenea, apreciaza instanta in motivarea deciziei, "nu exista temeiuri noi care sa justifice privarea de libertate a acestei inculpate".

Un alt motiv pentru lasarea in libertate a fostului presedinte SOV Invest ar fi, potrivit aceluiasi act, comportamentul inculpatei, pe parcursul procesului, precum si varsta acesteia.

"Considerentele de mai sus duc la aprecierea ca buna desfasurare a procesului penal se poate asigura si prin lasarea in libertate a inculpatei", se spune in incheiere.

Recursul procurorilor impotriva sentintei a fost deja inregistrat la Curtea Suprema, urmand sa fie judecat astazi, incepand cu ora 10.00. In cazul in care acesta va fi respins, Vlas va fi pusa in libertate dupa aproape patru ani de detentie.

Integral in EVZ.

Ioana Maria Vlas s-a saturat de puscarie

Avocatul Mariei Vlas a precizat ca aceasta doreste sa fie eliberata si pentru a-si rezolva problemele legate de apartamentul sau din Bucuresti, pe care risca sa il piarda din cauza datoriilor acumulate din 2003 pana in prezent. De altfel, Primaria Capitalei a actionat-o in judecata pe Vlas.

"Mama FNI" a fost arestata la sfarsitul lunii martie 2003, cand s-a predat autoritatilor romane, dupa "un sejur" de aproape 3 ani in Israel.

Integral in Adevarul