Politia germana a anuntat, sambata, ca a descoperit urme de radiatii intr-un imobil de locuinte din Hamburg unde a locuit omul de afaceri rus Dmitri Kovtun, unul dintre cei care s-au intalnit cu fostul agent rus Aleksandr Litvinenko.

Urmele de radiatii nu au fost descoperite in apartamentul lui Kovtun ci intr-o alta locuinta din incinta aceluiasi imobil, a precizat purtatorul de cuvant al politiei locale.

Politia nu a descoperit nicio sursa de radiatii la perchezitia din apartamentul din blocul situat in cartierul Altona, districtul Ottensen (nordul orasului) dar urmele depistate ar putea fi un indiciu ca o sursa de iradiere s-a aflat acolo, a spus purtatorul de cuvant citat de Reuters.

Apartamentul a fost inchis pentru continuarea anchetei.

Dmitri Kovtun este internat intr-un spital din Moscova, dar nu sunt informatii clare privind starea lui de sanatate.

Kovtun, in varsta de 41 de ani, declarase recent la postul de radio Ecoul Moscovei ca a trait 12 ani in Germania si a fost casatorit pana de curand.

Politia din Hamburg a facut apel la toti cei care au avut vreun contact cu Kovtun sa anunte la o linie telefonica special infiintata.

Dmitri Kovtun se intalnise cu Alexandr Litvinenko chiar in 1 noiembrie, ziua in care spionul rus, otravit cu poloniu, a inceput sa se simta rau.