Cererea debitorului de indreptare a erorilor din documentele de plata va fi solutionata in termen de 45 de zile de la inregistrare.

Contribuabilii vor putea solicita corectarea greselilor din documentele de plata a obligatiilor fiscale, cu exceptia informatiilor legate de suma si data platii, prin depunerea unei cereri la Fisc in maximum un an de la realizarea platii eronate.Prevederea este inclusa in procedura de indreptare a erorilor din documentele de plata intocmite de debitori privind obligatiile fiscale, pentru

aprobarea careia a fost emis un proiect de ordin al ministrului Finantelor Publice. Erorile privind sumele virate pe conturi bugetare administrate de creditori bugetari diferiti nu vor fi corectate prin aceasta procedura.

Fiscul va verifica in evidentele sale existenta erorilor semnalate in documentul de plata, indeplinirea conditiilor de creditare a contului bugetar si de debitare a contului platitorului, urmand sa intocmeasca un referat cu propuneri de solutionare a cererii.

Dupa aprobarea referatului de catre conducatorul unitatii fiscale, va fi intocmita o nota de corectie a erorilor care va fi transmisa unitatii de trezorerie si contabilitate publica, pentru realizarea corectiei.

Integral in Gandul