Igor Smirnov a obtinut un nou mandat de cinci ani la conducerea regiunii speratiste Transnistria - a anuntat, luni, Comisia Electorala Centrala de la Tiraspol, citata de Reuters. Scrutinul a fost validat cu cateva ore inainte de inchiderea sectiilor de votare, cand prezenta la urne depasise pragul electoral de 50%.

Smirnov (65 de ani), aflat la putere din 1990, a obtinut 82,4 la suta din voturi. Cei doi adversari ai acestuia au acumulat cate 7% si, respectiv 9% din voturile exprimate de electorat. Prezenta la urne a fost de aproximativ 66 la suta. Inainte de aflarea rezultatelor, Igor Smirnov a declarat ca se va retrage din functia de sef de stat numai dupa recunoasterea internationala a Transnistriei.

Agentiile internationale de presa amintesc ca acest scrutin prezidential nu este recunoscut de comunitatea internationala, care a anuntat apriori ca rezultatele acestuia nu au validitate juridica. Transnistria si-a proclamat independenta fata de Republica Moldova in urma cu 16 ani, insa statutul sau nu este recunoscut pe plan international.