Un fotograf teolog poposeste in mijlocul unor calugari. Strabate alaturi de ei Postul Mare si se contamineaza de bucuria lor de dupa Inviere. In acest rastimp iscodeste, patrunde in locurile unde muncesc, unde se roaga, unde mananca...

Si totul cu discretie, fara a jena si fara a profana. Reticenti la inceput, cei pozati - monahii - sfarsesc prin a-si desfasura cat se poate de natural ceea ce fac ei in fiecare zi, nederanjati ca cineva ii priveste prin obiectiv.

Rezultatul? Un album de fotografii inedit. Nu cu ziduri vechi, cu alei inflorate, cu picturi bizantine, cu colectii de muzeu. Ci un album cu si despre monahi. Cu momente din viata lor pe care nu ni le putem decat vag imagina. Cu minunate franturi dintr-o lume nu intru totul inteleasa, dar care starneste semne de intrebare.

Parte a universului unor oameni ca si noi, dar care au inteles sa traiasca altfel decat pentru a poseda, a domina ...

„Personajele” acestui album sunt tinerii monahi ai Manastirii Sihastria Putnei, situata la doar cativa kilometri de cunoscuta lavra stefaniana.

Cu fiecare pagina data se va contura o alta perspectiva asupra monahismului. Una luminoasa si plina de bucurie. Spargand clisee si daramand prejudecati, dar fara a osandi pe cei ce le-au construit, lumea acestui album este pana la urma o invitatie. Sau poate o provocare ...

„Chipuri de viata monahala”, Fotograf: Dragos Lumpan

Editura: Manastirea Sihastria Putnei

Nr pagini: 160 + coperta, Format: 27 x 23 cm

Pret: 68 lei