Sergiu Andon, avocatul ministrului demisionar al Economiei, Codrut Seres, a depus luni la Administratia Prezidentiala un memoriu prin care nu recunoaste constitutionalitatea Comisiei prezidentiale.

Saptamana trecuta presedintele Basescu a decis convocarea comisiei speciale, care sa verifice acuzatiile impotriva ministrului demisionar al Economiei, Codrut Seres si a ministrului Comunicatiilor, Zsolt Nagy, suspectati de spionaj si tradare in incheierea unor contracte.

Avocatul Sergiu Andon a declarat pentru Antena3 ca: „Ministrul Seres trebuie anchetat de Parchet, de justitie, nu de aceasta Comisie. M-am prezentat in locul sau astazi, iar daca domnul Seres va mai fi chemat la Comisie vom proceda la fel, ma voi prezenta in locul lui”, a spus Andon.

In memoriul depus luni este amintit si motivul pentru care nu este recunoscuta Comisia prezidentiala: „Domnul Seres considera neconstitutionala Comisia, pentru ca este un organism de triere a raspunderilor care actioneaza paralel fata de autoritatea judecatoreasca si, indiferent care este rezultatul sau, viciaza actul de justitie.

Domnul Seres nu doreste sa beneficieze de un tratament discriminatoriu si, daca sunt motive sa raspunda in fata legii, este hotarat sa mearga ca orice alt cetatean direct in justitie”, a adaugat Andon.

Potrivit legii, privind raspunderea ministeriala, Traian Basescu a dispus intrunirea comisiei speciale pentru analiza sesizarilor legate de savarsirea unei infractiuni de catre membrii Guvernului.

Seres face obiectul cercetarilor preliminare intreprinse de Comisia prezidentiala, pentru ca desi a demisionat, seful statului nu semnase inca decretul de revocare si de numire a unui inlocuitor.

Seres, care este si senator nu va mai fi in atentia Comisiei prezidentiale in momentul in care va fi revocat. Numai in cazul in care procurorii cer perchezitionarea sau arestarea acestuia, ministrul Justitiei trebuie sa ceara acest lucru Senatului.