Candidatul liberal pentru portofoliul de ministru al Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, a primit vot favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. La votul de la ora 17.00 s-au inregistrat 57 de optiuni "pentru", sapte impotriva si trei abtineri.

Parlamentarii PSD si PRM considera ca Vosganian este bine pregatit si capabil, dar au votat impotriva sau s-au abtinut din motive politice.

Voturile impotriva au venit din partea parlamentarilor PSD, iar abtinerile din partea celor ai PRM.

"Eu cred ca este un om pregatit, capabil sa indeplineasca aceasta functie insa ma tem ca nu va fi lasta sa isi fac treaba. Sunt multe lucruri care il vor impiedica, va trebui sa intre la negocieri pentru fiecare pai pe care va dori sa-l schimbe", este de parere deputatul PSD Mihai Tudose.

Nici reprezentantii PRM nu au o parare mai proasta despre Vosganian.

"S-a prezentat bine la audieri. In comparati cu fostul ministru Seres, Vosganian este superior si mai bine pregatit. Am votat impotriva pentru ca este un om al actualului guvern si noi nu am sustinut de la inceput guvernul.

Consideram ca o floare nu face primvara, iar candidatura lui Vosganian, oricat este de bun pentru functia din MEC, nu va schimba prea mult structura actualului Guvern", a declarat Mircea Purceld.

Vosganian a fost audiat luni de patru comisii parlamentare: cele economice ale ambelor camere, cea de Privatizare din Camera Deputatilor si cea de Industrii si servicii din Senat.

va fi supus aprobarii plenului reunit al celor doua camere ale Parlamentului marti, la ora 12.00.