Consiliul Concurentei a emis o decizie de neinterventie in cazul preluarii controlului asupra societatii European Securities de catre Piraeus Bank, autoritatea motivand ca aceasta operatiune nu indeplineste conditiile pragului „de minimis” prevazute de lege, nefiind supusa controlului compatibilitatii cu un mediu concurential normal, se arata intr-un comunicat al consiliului.

Conditiile „de minimis” prevazute de lege trebuie indeplinite cumulativ si au in vedere cifrele de afaceri ale agentilor economici implicati in operatiune, realizate atat la nivel mondial, cat si pe teritoriul Romaniei.

Astfel, potrivit Legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

European Securities este o societate pe actiuni, ce opereaza in calitate de societate de servicii de investitii financiare (SSIF).

Grupul achizitor activeaza in domeniul serviciilor financiare, fiind prezent pe teritoriul Romaniei prin intermediul bancii Piraeus Bank Romania, precum si prin intermediul societatii financiare non-bancare Piraeus Leasing Romania.