Cateva sute de new-yorkezi si turisti s-au adunat in Central Park pentru comemorarea fostului solist al formatiei The Beatles, John Lennon, de la a carui moarte s-au implinit 26 de ani.

Pe un frig patrunzator si infruntand rafalele de vant puternice, admiratori ai cantaretului britanic au venit la locul numit “Strawberry Fields”, unde au rostit rugaciuni, au aprins lumari si au cantat refrenele formatiei care a schimbat radical muzica anilor ’60.

Tributul adus lui John Lennon in ziua de 8 decembrie a devenit un ritual la New York, unde in fiecare an sute de oameni vin in Central Park sa-si aminteasca de geniul muzical nascut in Liverpool.

Anul acesta, la fel ca si in cei 25 care au trecut de la moartea cantaretului, comemorarea a avut loc la peluza numita dupa una dintre piesele faimoase ale trupei, “Strawberry Fields”, aflata in apropierea Dakota Building unde Lennon si-a petrecut ultimii ani din viata.

Cladirea se afla in Central Park West, o zona exclusivsita din Manhattan, iar Yoko Ono inca mai locuieste in imobilul ce ofera o priveliste spectaculoasa spre parc.

La 8 decembrie 1980, un admirator obsedat de cantaretul britanic, Mark David Chapman, l-a impuscat pe solist cu cinci focuri de arma, in momentul in care Lennon si Yoko Ono se intorceau de la studioul de inregistrari. In momentul asasinatului, Chapman avea asupra lui o copie a albumului “Double Fantasy”, pe care Lennon o semnase cu doar cateva ore inainte.

In prezent, Chapman se afla inchis la Atica, in vestul statului New York, iar urmatoarea sansa de a fi eliberat va fi in octombrie 2008.

John Lennon ar fi implinit 67 de ani anul urmator.

Admiratorii au tinut un moment de reculegere si in memoria celuilalt membru al formatiei Beatles care a trecut in nefiinta, George Harisson, de la a carui moarte s-au implinit cinci ani la 29 noiembrie.