Printii William si Harry organizeaza un concert in memoria mamei lor la Wembley Stadium pe 1 iulie 2007, data la care Diana ar fi implinit 46 de ani, informeaza bbc.com.

De asemenea va avea loc si o slujba religioasa la Londra. Anuntand concertul, Printul William a declarat: “ Amandoi dorim sa marcam acest eveniment. Vrem sa facem exact ceea ce si-ar fi dorit mama noastra. O simpla slujba religioasa nu este de ajuns. Vrem ca acest concert sa fie plin de energie, de veselie si de bucurie, asa cum cred ca ar fi vrut si ea.

Am hotarat sa facem acest spectacol ca sa ii oferim cel mai frumos cadou pe care l-a primit vreodata de ziua ei.”

Pentru a reflecta dragostea printesei pentru muzica si dans, la acest spectacol vor fi prezenti artisti de la English National Ballet, solistii Andrew Lloyd Webber, Sir Elton John, Joss Stone, Bryan Ferry, starul hip-hop Pharrell Williams, trupa Duran Duran s.a.

Sir Elthon John a declarat: “Ii felicit pe printii William si Harry ca au ales sa o comemoreze pe mama lor in acest mod. Sunt foarte emotionat ca voi concerta in cadrul acestui eveniment exceptional. Diana mi-a fost prietena buna. Am admirat-o enorm pentru entuziasmul pe care l-a avut in munca in scopuri caritabile.”

Simon Le Bon, component al trupei Duran Duran, a spus: “Acest spectacol pare a fi cu desavarsire o ocazie potrivita pentru a comemora viata si munca sa. Ne simtim onorati sa stim ca am fost trupa ei preferata. Diana a fost, fara indoiala, printesa noastra favorita.”

Banii castigati din vanzarea biletelor la acest spectacol vor fi donati fundatiilor sprijinite de printesa pe parcursul vietii.