Traian Basescu a semnat decretele de revocare din functie ale lui Codrut Seres si Bogdan Pascu din functia de ministru al Economiei si, respectiv, de vicepremier. Seful statului a subliniat ca pentru Seres este “poate foarte important sa stie acest lucru”.

Consilierul prezidential, Adriana Saftoiu, a precizat pentru HotNews.ro ca, odata revocat, Seres nu mai face obiectul cercetarilor Comisiei prezidentiale. Aceasta a fost create dupa ce Parchetul a inceput urmarirea penala a lui Seres si a ministrului Comunicatiilor, Zsolt Nagy.

Presedintele Basescu a facut acest anunt cu prilejul investirii ca ministru al Economiei a lui Varujan Vosganian.

Declaratiile sefului statului au fost facute in contextul in care, la Cotroceni este constituita comisia speciala pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre membrii Guvernului, ca urmare a sesizarii procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind inceperea urmaririi penale impotriva ministrilor Codrut Seres si Zsolt Nagy.

Seres facea obiectul cercetarilor preliminare intreprinse de Comisia prezidentiala, pentru ca desi a demisionase, seful statului nu semnase inca decretul de revocare si de numire a unui inlocuitor.

Seres, care este si senator nu va mai fi in atentia Comisiei prezidentiale in momentul in care va fi revocat. Numai in cazul in care procurorii cer perchezitionarea sau arestarea acestuia, ministrul Justitiei trebuie sa ceara acest lucru Senatului.