Sony Ericsson a lansat pe piata din Romania telefonul W850i, primul telefon cu design glisant al joint-venture-ului Telefonaktiebolaget LM Ericsson si Sony Corporation, se arata intr-un comunicat al companiei remis HotNews.ro. W850i este un telefon walkman compatibil 3G si triband GPRS 900/1800/1900.

Disponibil in doua culori, negru sau alb, telefonul ofera posibilitatea de descarcare a muzicii direct in aparat. Telefonul este configurat pentru a lucra cu serviciile OTA (over the air) de descarcare a melodiilor si accepta diferite formate de fisiere audio, inclusiv e-AAC+, care reduce timpul destinat descarcarii melodiilor si spatiul necesar pentru stocarea acestora.

De asemenea, aparatul dispune de un card de memorie, cu o capacitatea de 1GB, inclus in pachet, pe care incap aproximativ 1000 de melodii in format e-AAC+.

Sony Ericsson a dezvoltat playerul audio Walkman pentru a fi pe placul celor care il folosesc pentru prima data, dar si pentru cei care sunt deja familiarizati cu interfata. Aceasta este mult mai intuitiva si face mult mai simpla cautarea, redarea dar si downloadarea melodiilor, iar serviciul de descarcare a melodiilor de pe Internet este integrat.

W850i include o camera cu rezolutia de 2 megapixeli.

Sony Ericsson Mobile Communications AB a fost fondata in 2001 de catre Telefonaktiebolaget LM Ericsson si Sony Corporation, sediul central al companiei fiind la Londra. Sony Ericsson are peste 5.000 de angajati in intreaga lume in cercetare, dezvoltare, design, vanzari, marketing, distributie si suport.