Demisiile parlamentarilor platformisti vor fi depuse abia saptamana viitoare, dupa adoptarea bugetului, desi o decizie de luni seara stabilea un termen de 48 de ore in care acestia sa paraseasca PNL. Surse liberale au declarat insa pentru HotNews.ro ca unul din motivele amanarii este incercare de schimbare a liderului grupului parlamentar al Aliantei D.A. din Senat.

Viitorii reprezentanti al Partidului Liberal Democrat sustin ca acesta este "un gest de moralitate". "Nu vrem sa se inrterpreteze gestul nostru ca un gest iresponsabil fata de legile esentiale pentru Romania si pentru integrarea europeana.

Este un gest de moralitate din partea noastra, desi, premierul Tariceanu nu merita, judecand dupa modul in care s-a comportat fata de noi", a declarat pentru HotNews.ro deputatul Gabriel Sandu.

Declaratia sa este intarita de cea a deputatului Horatiu Buzatu: "Am hotarat sa ne depunem demisiile dupa ce vom vota bugetul. Nu vrem sa riscam sa primim un vot de blam din parte romanilor ca nu ne pasa de legile si problemele tarii".

Amanarea a fost decisa intr-o sedinta, desfasurata marti, seara tarziu, iar surse din apropeierea platformistilor sustin ca acestia au cazut de acord sa incerce, impreuna cu demoratii, sa-l schimbe din functie pe Puiu Hasotti, liderul grupului parlamentar al Aliantei in Senat.

Acesta este format din 50 de senatori ai PNL si PD, cele doua partide optand la inceputul legislaturii pentru un grup comun. In acest moment, 29 dintre cei 50 apartin, scriptic, liberalilor, si doar 21 democratilor.

Dintre cei 29 de liberali, insa, opt au aderat deja la "Platforma liberala". Astfel, o eventuala aliere a acestora cu cei 21 de democrati ar asigura majoritatea simpla de care este nevoie pentru a face schimbari la nivelul conducerii grupului.

Grupul platformistilor este compus din 28 de senatori si deputati PNL. Surse dintre acestia au declarat pentru HotNews.ro ca numarul platformistilor din parlament va creste dupa ce un reprezentant al PSD si unul al PC vor adera la viitorul PLD.