Evenimentul Zilei, Editia de vest, continua enumerarea celor mai absurde investitii si realizari din acest an ale municipalitatii timisorene. Multe din ele sfideaza logica si bunul-simt, fara sa mai vorbim de buzunarele timisorenilor.

Timisoara este campioana la prelungiri cand este vorba de lucrari edilitare, insa, culmea, firmele care intarzie isi iau banii integral, fara sa plateasca niciun fel de penalitati, iar putinele amenzi care se dau sunt derizorii.

Mai mult, Primaria intentiona sa taie fara autorizatie toti copacii de pe strada Proclamatia de la Timisoara, iar statiile de autobuz din Piata Maria au fost ridicate pentru ca nu corespundeau noului Cod Rutier.

Podul Traian, vesnic in constructie

Timisorenii platesc o lucrare care trebuia sa fie gata de peste un an. O lucrare vesnic in constructie este Podul Traian care face legatura dintre zona centrala si Piata Maria si deja le-a scos peri albi timisorenilor. Refacerea acestui pod a inceput in iunie, anul trecut, si ar fi trebuit sa dureze exact cinci luni.

In iarna insa, s-a schimbat solutia tehnica si s-au mai adaugat 300.000 de euro pentru consolidari suplimentare.

Costul total al intregii lucrari, modernizarea strazii Nemoianu, blv. Regele Ferdinand, blv 16 Decembrie si reabilitarea Podului Traian, este de 2,4 milioane de euro, bani pe care ii va incasa S.C. CONSTRUCTII FEROVIARE S.A. Cadou de primavara, timisorenii au avut voie sa circule cu masinile peste podul lasat in continuare fara balustrade, iar plasele de protectie ba erau, ba dispareau. Din fericire, nu a avut loc niciun accident.

In august, reprezentantii Primariei dadeau vina pentru intarziere pe lipsa pietrei si sperau sa se rezolve cat mai rapid. „In momentul de fata mai asteptam doar sa primim bordurile si cele patru colturi, care se fac manual, de aceea si dureaza ceva mai mult, pentru a respecta arhitectura originala a podului.

Oricum, speram sa le primim luna aceasta, si, dupa ce le avem, podul va fi gata in doua saptamani“, ne-a declarat atunci Flavius Boncea, purtatorul de cuvant al Primariei. In ultima saptamana, muncitorii par a se fi apucat iarasi de treaba dar pana acum termenul de finalizare a fost amanat de cinci ori, iar autoritatile se feresc deja sa mai dea termene-limita.

Integral in Evenimentul Zilei