Mircea Iustian, membru al PLD, a afirmat, in emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, ca Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamt, nu va fi primit in PLD daca acuzatiile de coruptie impotriva sa se vor dovedi adevarate.

“In acest moment, nu avem nicio dovada. Daca este asa, el nu are ce cauta printre noi”, a precizat el.

PD va avea un nou semn electoral

Totodata, Mircea Iustian a sustinut ca PD isi va schimba semnul electoral. “eu prognozez ca intr-un interval de timp mai lung sau mai scurt si PD isi va schimba semnul electoral pentru ca actualul este semnul electoral traditional al stangii europene.

PD este un partid de dreapta si si-a asumat aceste valori si, din acest motiv, consider ca, probabil, intr-un timp scurt se va gandi sa-si faca un nou semn electoral”, a explicat acesta.

Tia Serbanescu: “Risca sa se distruga ideea de alternanta la putere”

Prezenta in cadrul aceleiasi emisiuni, Tia Serbanescu, editorialist la “Curentul”, a precizat ca “toate aceste negocieri din care nu stim exact, in acest moment, ce combinatii vor iesi, risca sa distruga ideea de alternanta la putere si de consolidare a doi poli centru-stanga si centru-dreapta.”

Totodata, aceasta a mai adaugat rezolutia adoptata la Congresul PSD din 10 decembrie iese in intampinarea mesajului lui Ion Iliescu.

In acest sens, Tia Serbanescu a dat exemplul respingerii “hotarate” a initiativei de condamnare a comunismului care reprezinta “un pas serios inapoi pentru ca toate partidele social-democrate europene s-au delimitat de asemea regimuri” si desfiintarea cotei unice de impozitare, in cazul in care PSD ar ajunge la guvernare.