Robert Turcescu lanseaza o noua asociatie a jurnalistilor romani. „Societatea Jurnalistilor Profesionisti (SJP) va fi o organizatie de elite, si nu una de masa”, ne-a declarat Turcescu, ziaristul anuntand ca principalul scop al asociatiei va fi impunerea unui standard profesional pentru breasla jurnalistilor.

„Anul 2007 va aduce presei din Romania atat oportunitatea obtinerii unor fonduri importante pentru formarea jurnalistilor, cat si aparitia unor provocari majore. Vom incerca sa accesam aceste fonduri pentru a ajuta la profesionalizarea breslei”, a mai spus Robert Turcescu.

SJP va organiza pentru viitorii sai membri sesiuni de training, precum si schimburi de experienta cu jurnalisti din redactiile occidentale.

Printre obiectivele anuntate de SJP se numara realizarea primului recensamant al jurnalistilor romani si organizarea unui congres al ziaristilor. „E nevoie sa stim cati suntem, cati dintre noi au studii de specialitate, cati dintre noi vad in aceasta meserie doar o etapa trecatoare”, motiveaza Robert Turcescu aceste demersuri.

Societatea este sustinuta de Asociatia Jurnalistilor din Germania (Deutscher Journalisten-Verband, prin filiala sa din Bavaria, Bayerischer Journalisten-Verband), cea mai mare asociatie profesionala de acest gen din Europa.

Lansarea oficiala a SJP va avea loc duminica, 17 decembrie 2006, ora 12:00, in incinta Euro Hotel International (Bvd Maresal Averescu nr. 32-34), iar site-ul societatii este www.SJP.ro