Comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban, a numit vineri un francez, un german, un italian si doi romani in posturile viitorului cabinet pe care il va conduce, relateaza NewsIn. Componenta cabinetului Orban va fi anuntata in intregime, duminica, intr-o conferinta de presa.

Leonard Orban a numit-o in postul de sefa de cabinet pe o functionara franceza din Comisia Europeana, Patricia Brunel. Aceasta este in prezent director in secretariatul general al Comisiei Europene.

Numarul doi in cabinetul lui Orban va fi un functionar german, Johan Richter, care lucreaza in prezent pentru Parlamentul European.

Postul de purtator de cuvant al comisarului Leornard Orban va fi detinut de italianul Pietro Petruci, care a fost purtatorul de cuvant provizoriu al lui Orban in perioada in care se dezbatea candidatura sa la postul de Comisar European.

Din cabinet vor mai face parte si doi romani. Unul dintre ei este Viorel Serbanescu, in prezent angajat al Misiunii Romaniei pe langa Uniunea Europeana.

Cabinetele comisarilor au fiecare cate sase membri care trebuie sa fie de trei nationalitati diferite. Comisarii mai au dreptul la un asistent si la un responsabil cu presa din tara lor.