Inspectoratul General al Politiei Romane si IBM Romania au anuntat semnarea unui Memorandum de Intelegere pentru intensificarea colaborarii in vederea dezvotarii Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor in cadrul IGPR.

Acest acord va impulsiona dezvoltarea unei relatii strategice de asistenta a IGPR in planificarea, implementarea si dezvoltarea solutiilor inovative de IT&C, utilizarea programelor informatice IBM in programele de educatie ale scolilor si universitatilor de Politie, precum si in transferul de know-how catre IGPR.

Practic, acest Memorandum deschide cadrul unei colaborari intre Politie si IBM, prin care IGPR va beneficia de expertiza IBM. Acest tip de intelegere nu se bazeaza pe implicatii financiare sau contractuale intre cele doua parti, ci doar creeaza un cadru de identificare de proiecte si solutii IT&C care sa raspunda nevoilor IGPR.

Totodata, IBM va oferi suport si instruire studentilor si cadrelor universitare din sistemul de invatamant al Politiei, prin punerea la dispozitia acestora a programelor informatice prin IBM Scholars Program si Initiativa Academica IBM.