Compania Eurocopter din Franta, care face parte din grupul EADS, este singura societate care a depus oferta de participare la vanzarea pachetului de 64,89% din capitalul social la IAR Ghimbav, dupa cum informeaza biroul de presa al Ministerului Economiei si Comertului.

Joi, 14 decembrie 2006, a fost data limita de depunere a ofertelor de participare la vanzarea prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, cu indeplinirea criteriilor de precalificare.

Documentele de participare la acest proces de privatizare si cele care atesta indeplinirea criteriilor de precalificare vor fi verificate si analizate in perioada imediat urmatoare de catre Comisia de negociere.

Eurocopter, liderul mondial in domeniul elicopterelor, a creat impreuna cu producatorul roman de elicoptere IAR S.A. societatea mixta Eurocopter Romania S.A., in ianuarie 2002. Compania franco-germana Eurocopter detine 51% din actiunile noii societati mixte, restul de 49% apartinand societatii IAR S.A.

Prin structura actionariatului, Eurocopter Romania S.A. are statut de filiala in cadrul grupului Eurocopter, parte a companiei EADS.

In prezent, EADS ocupa locul 2 mondial in domeniul aerospatial, dupa Boeing si inaintea companiei Lockheed Martin din SUA.