Poate cea mai interesanta stire din domeniul imobiliar din aceasta saptamana se refera la intrarea Castelului Bran pe piata imobiliara. Familia de Habsburg, proprietara imbilului, a trimis o oferta de vanzare a Castelului Bran catre Consiliul Judetean Brasov.

Oficialii CJ Brasov nu au dezvaluit suma pentru care castelul ar putea fi vandut, dar in primavera acestui an, cand castelul a fost inapoiat familiei de Hasburg, a fost evaluat la 25 de milioane de dolari.

Romanii cu venituri mai mici, care vor sa isi construiasca o casa, ar trebui sa se grabeasca. Codul constructiilor, aflat acum in discutie publica, va face imposibila, dupa aprobare, realizarea celei mai bune parti dintre lucrarile presupuse de construirea unei case in regie proprie.

Acest sistem, aplicat in prezent pe scara larga, va ramine disponbil doar in cazul lucrarilor mai marunte, de instalatii sau amenajari.

O alta posibilitate ar fi sa mai astepte cel putin un an pentru a isi putea cumpara o casa noua mai ieftina de 1.000 euro/mp. Noile ansambluri rezidentiale accesibile clasei real-medii nu vor fi insa construite in zonele bune ale Capitalei, ci numai in cele periferice, unde terenurile sunt inca ieftine.