Ebdon a facut unul dintre cele mai bune jocuri ale carierei si l-a invins in semifinale pe John Higgins.

Unul dintre cele mai echilibrate jocuri ale acestei editii, cel dintre Ebdon si Higgins s-a decis in jocul al zecelea. Cei doi mersesera pana atunci cap la cap, dar dupa noua partide, Higgins conducea cu 5-4.

Scotianul a reusit rapid un break de 67, dar a pierdut pozitia la o bila iar Ebdon a revenit la masa. A introdus toate bilele ramase si a realizat la randul lui 67 de puncte, astfel ca jocul s-a decis prin repozitionarea bilei negre. Higgins a gresit si i-a dat ocazia adversarului sa trimita bila in buzunarul de mijloc, iar Ebdon a profitat.

Englezul a inceput apoi sa se distanteze, scorul devenind 8-6 in favoarea lui. Higgins reuseste sa reduca diferenta la 8-7 dar rateaza o bila usoara in jocul 16 si Ebdon castiga semifinala cu 9-7.

"A fost cel mai bun meci din viata mea, sa-l bat pe John la capatul unui joc atat de lung. Il respect enorm si nivelul la care a jucat, a fost uluitor. Nu cred ca am mai fost vreodata atat de mandru de mine" a declarat numarul 7 mondial, Peter Ebdon care a adaugat: "Am venit aici sa castig trofeul si nu voi fi fericit decat cand il voi lua acasa."

De cealalta parte, Higgins si-a recunoscut greseala din jocul cu numarul 10. "A fost incredibil sa nu reusesc sa obtin acea pozitie si sa intru in acel pachet de bile rosii. El [Ebdon] a jucat foarte bine si a fost un meci de un inalt nivel calitativ."

In finala, Ebdon il va infrunta duminica pe Stephen Hendry, aflat pentru a 10-a oara in ultimul act la York.