Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a anuntat ca in primavara ne putem confrunta, din nou, cu inundatii de proportii. Cu toate ca iarna acestui an a debutat cu seceta, vor cadea in cele din urma si zapezile, sustin specialistii de la INHGA.

INHGA prognozeaza ca, in luna aprilie, pe raurile din Banat si Crisana s-ar putea produce viituri, debitele raurilor mari din zonele respective putand atinge si chiar depasi cotele de inundatie si in anumite cazuri doar pe cele de atentie.

"Desi avem un inceput de iarna marcat de seceta si cu cote scazute ale debitelor pe majoritatea raurilor interioare, iar pe Dunare situatia este aproape de ceea ce numim minimum istoric, exista si varianta ca in luna aprilie, odata cu topirea zapezilor care sigur vor cadea in aceasta iarna la munte, sa apara riscul unor viituri si, implicit, riscul unor inundatii", a declarat, luni, seful INHGA, Petre Stanciu.

"Sunt posibile viiturile si in perioada de vara, pentru mai multe zone din tara, vizate fiind in principal zonele montane si de deal", a mai spus directorul INHGA. "