Magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat, marti, pentru a treia oara consecutiv, judecarea pe fond a dosarului "Rompetrol", din cauza unor chestiuni procedurale. Noul termen a fost stabilit pentru 10 ianuarie. Procurorii DIICOT l-au trimis in judecata in urma cu patru luni pe omul de afaceri, Dinu Patriciu, alaturi de alte 11 persoane.

La termenul de marti, s-a constatat lipsa avocatilor care ii reprezinta pe Sorin Pantis, Victor Eros si Sorin Rosca Stanescu, ultimii doi nefiind prezenti in sala de judecata. Nici Dinu Patriciu nu s-a prezentat la proces.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au finalizat, la inceputul lunii septembrie, urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a omului de afaceri Dinu Patriciu pentru sapte capete de acuzare, in dosarul "Rompetrol".

In acelasi dosar au fost trimise in judecata alte 11 persoane, printre care si jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, acuzat de utilizare a informatiei privilegiate. El este acuzat ca a aderat si sprijinit grupul format de Dinu Patriciu, George Philip Stephenson si Colin Hart, in scopul manipularii pretului actiunilor.