Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat marti, pe holul Parlamentului, ca nu i-a evacuat pe alesii PRM sau pe sustinatorii acestora de teama sa nu se iste o incaierare. El a spus ca nu putea risca o asemenea situatie, in conditiile in care Parlamentul nu beneficiaza de serviciile Politiei sau Jandarmeriei.

"Din pacate aici nu avem nici Politie, nici Jandarmerie. Este un for democratic, astfel ca este foarte dificil, iar oamenii pe care i-am trimis si la balcoane si peste tot pentru a asigura linistea, din pacate nu au reusit", a afirmat resemnat Vacaroiu, la o zi dupa circul provocat de PRM in plenul Parlamentului.

Ordinea in sectorul Camerei Deputatilor este asigurata de mai putin de 40 angajati ai Serviciul de Protectie si Paza, care au fost mult intrecuti, numeric, de protestatari.

Presedintele Senatului spune ca nu a intervenit mai ferm pentru readucerea situatie la normal pentru ca "puteam asista la lucruri si mai neplacute cu toate repercusiunile care urmau, am discutat acest lucru si cu presedintele Romaniei".

Vacaroiu sustine ca nu i-a fost frica, dar a si respins orice aluzie la o intelegere pe care ar fi facut-o cu PRM: "Este o aberatie ce am citit prin unele ziare, ca 'Vacaroiu a facut nu stiu ce aranjamente'. Sunt presedintele Senatului de atatia ani si nu mi-am permis niciodata sa fac aranjamente, punandu-ma intr-o astfel de situatie neplacuta".

Vacaroiu a incercat astfel sa explice motivele pentru care nu a actionat conform regulamentelor adoptate de Parlament. Acestea i-ar fi permis evacuarea atat a parlamentarilor cat si a publicului care impiedica desfasurarea in conditii normale a sedintei plenului reunit.